четвер, 9 лютого 2017 р.

Статистика



Тютюнова» статистика України:
В Україні щоденно курить 42 % дорослих чоловіків і 9 % дорослих жінок; серед молоді курить 45 % юнаків і 35 % дівчат;
68 % курців заявили, що зацікавлені у відмові від куріння, а серед тих, хто будь-коли курив щодня, 26 % вже є колишніми курцями;
Понад 90 % населення України підтримує заборону куріння на всіх робочих місцях;
Підтримка повної заборони реклами тютюну серед населення — 70 %;
31 % вважає, що куріння кальяну призводить до серйозних захворювань;
Всього в країні нараховується близько 6,2 мільйонів активних курців, що складають третину всього працездатного населення країни;
Україна посідає 17 місце в списку країн-лідерів за кількістю курців;
Щорічно до числа курців долучаються не менш 100 000 українців;
Кожен четвертий підліток в Україні викурює першу сигарету у віці 10 років;
Україна є другою країною у світі (після Чилі), де у віці 13-15 років курять більше 30 % юнаків і дівчат;
Україна займає ІІ місце за кількістю викурених сигарет на одного громадянина. На кожного українця припадає понад 2500 сигарет — майже 7 щоденно;
Розрахунки Всесвітнього банку свідчать про те, що економічні збитки України від тютюну складають близько 2 мільярдів доларів щорічно;
За офіційною статистикою в Україні щороку від хвороб пов'язаних з курінням помирає 120 тисяч чоловік.
Поширеність щоденного куріння за останні 5 років в Україні суттєво зменшилась. Так, у 2005 році щоденно палили 62 % чоловіків (від 15 років і старше), а в 2015 вже 42 %. Кількість жінок-курців скоротилася майже вдвічі — з 17 % до 9 %.
За даними ВООЗ та МОЗ України:
Дослідження показує: якщо молодь віком 12-17 років віку палить, то ймовірність вживання ними героїну у 12 разів, а кокаїну у 51 раз вища, ніж у тих, хто не палить.
Якщо молодь 12-17-літнього віку випалює більше пачки сигарет, то ймовірність вживання ними героїну вища у 51 раз, а кокаїну у 106 разів.
Алкогольна статистка України.
В Україні щороку через алкоголь помирають понад 40 тисяч людей. Це близько 8 тисяч отруєнь алкоголем, 8 тисяч – кардіопатій і решта – це всі інші захворювання, а також нещасні випадки, які трапляються через вживання алкоголю: куріння в ліжку в нетверезому стані, ДТП тощо.
На сьогодні 40% дітей (від 14 до 18 років) "вже причастились" до алкоголю, при тому, що існує заборона на продаж алкоголю неповнолітнім.
Щороку фіксується близько 25-30% випадків дитячої патології новонароджених, частою причиною чого є вживання алкоголю мамою або татом.
30% чоловіків у віковій групі від 25 до 50 років залежні від алкоголю.
В Україні офіційно зареєстровані та поставлені на наркологічний облік 700 тисяч осіб з діагнозом хронічний алкоголізм.
Рівень вживання алкогольних напоїв в державі становить близько 12 л на 1 особу в рік, хоча за даними ВООЗ цей показник не повинен перевищувати 8 літрів.

Немає коментарів:

Дописати коментар