четвер, 9 лютого 2017 р.

Як побороти шкідливі звички?

Кожен знає, як багато згубних звичок присутній у нашому житті. Всі ці звички здатні отруювати життя, а також відіграють роль бомби уповільненої дії. Багато хто намагається боротися, але це настільки складно дається, що у них опускаються руки. Нижче можна ознайомитися з основними рекомендаціями, які допоможуть подолати згубні звички.
1. Знайдіть причину. Від цього може залежати успіх у боротьбі з шкідливою звичкою, адже дуже часто причина ховається в підсвідомості і має зв’язок з різними подіями, що відбулися в житті. Визначивши причину, вам буде набагато легше боротися з нею.
2. Проаналізуйте свою шкідливу звичку, постарайтеся знайти в ній позитивні сторони. Деколи трапляється так, що шкідлива звичка може дарувати позитивні емоції. Тому подумайте, наскільки важливими ці емоції, перш ніж позбавлятися від чого-небудь. Зрозуміло, це не відноситься до того, що негативно впливає на здоров’я.
3. Прагненню має супроводжувати дію. Якщо ви поставили за мету побороти шкідливу звичку, то не роздумуйте, а починайте діяти. Тільки дія дозволить вам швидше побороти те, від чого ви хочете позбавитися.
4. Займіться чимось новим і захоплюючим. Перейдіть на щось більш корисне і не шкідливий. Наприклад, нехай вашою новою звичкою стане заняття спортом. Пам’ятайте, що попередньо варто проконсультуватися у лікаря, щоб не нашкодити.
5. Женіть геть скептичне настрій. Не потрібно сумніватися, адже від цього робиться тільки гірше. Намагайтеся жити з максимально позитивними думками, хай усмішка завжди буде з вами. Позитивне мислення допомагає легше справлятися з будь-якими ситуаціями в житті.
6. Розвивайте силу волі! Від неї багато залежить, адже ви повинні навчитися контролювати себе і свої бажання. Будьте сильніше своїх згубних звичок.
7. Скористайтеся допомогою психолога. Якщо вам не під силу самостійно побороти шкідливу звичку, то саме час звернутися до фахівця, який допоможе вам розібратися з цією проблемою.

Немає коментарів:

Дописати коментар